• Inga Hultkrantz 100 år

  Gunilla Jägemalm och MajLis Lampa från Aktiva Seniorer i Partille uppvaktade Inga Hultkrantz på 100års dagen.

 • Visingsborgs slottsruin

  Torsdagen den 3 september åkte medlemmar i Aktiva Seniorer på utflykt. Första stoppet gjordes på Vista Kulle för bussfika. Färden gick sedan till Gränna hamn och överfart till Visingsö, där remmalag väntade oss för en trevlig och intressant rundtur på mellersta delen av ön. En välsmakande lunch intogs på restaurant Solbacken, varefter vi i buss gjorde en guidad tur till södra delen av ön. Åter i Gränna fick vi lyssna på ett intressant föredrag om Andreés polarexpedition och tid för rundvandring i museet. Bussen fortsatte sedan till Smedbyn i Huskvarna där vi fick eftermiddagskaffe, höra "Brandjohans" berättelser och möjlighet att gå runt i kosthallen.

 • Fritjof berättar

  Onsdagen den 16 september besökte 11 medlemmar Fritjofs Garage, som numera har flyttat från Partille till Härryda kommun. I de nya lokalerna har Fritjof Skalsky nu fått utökat utrymme för både egna och andras bilar, men garaget innehåller inte bara bilar utan också motorcyklar och mopeder. Väggarna är fulla med vägmärken, bensinstationsskyltar samt prylar av historiskt intresse i glasmontrar. Här finns även ett tantmuseum med kläder, tidskrifter mm. Man kan också drömma sig tillbaka till forna tiders enklare semestrar för här står tältet rest med campingbord, stolar, tallrikar, bestick osv. Vi fick en ordentlig rundvandring under sakkunnig ledning av Fritjof och efteråt serverade Fritjofs fru kaffe med tilltugg.

Bussfika

Remmalag

Lunch på Visingsö

Gränna museum

Brandjohan berättar

 • Torsdagen den 10/9 träffades 8 glada och pigga Aktiva Seniorer för en vandring runt Härlandatjärn. Vädret var soligt och varmt och alla var utrustade med ett gott humör och fika. En av deltagarna tog sig ett dopp i tjärnen.
  Text B Björkerud

 • Brittmo Bernhardsson berättar

  Vid månadsmötet den 5 oktober berättade Brittmo Bernhardsson om Astri Taube. I samband med att man forskade om göteborgssonen Evert Taubes liv och konstnärskap upptäckes en rik brevväxling mellan Evert och Astri, vilket startade ett nytt projekt nu med inriktning på Astri Taube, och det var om detta som Brittmo Bernhardsson berättade samt visade bilder på Astris konstnärskap.

 • Studiebesök på bageri

  15 glada bagare / medlemmar på besök hos Cederleüfs &
  Svenheimers bageri. Vi fick en mycket trevlig guidning igenom bageriet och dess 55 åriga historia och de senaste 5 åren i Sävedalen av Lennart Svenheimer.

  foto Eva Hilner
  text Anita Johansson

 • Gathenhjelmska reservatet

  Tisdagen den 20 oktober gjorde medlemmar från Aktiva seniorer en rundresa i Göteborg.

 • Vid månadsmötet den 2 november delgav Gillis Edman oss sina tankar kring livets helhet.

 • Julmarknad på Koberg

  Lördagen den 21 november åkte ett trettiotal medlemmar med Rolfs Flyg och Buss till julmarknaden vid Kobergs Slott. Färden fortsatte sedan till Ronnums Herrgård där lunch intogs. Slutligen fick vi lyssna till en intressant beskrivning om Kungajaktsmuseet

 • Julfest

  Den 14 december samlades 85 medlemmar för att lyssna på luciasånger framförda av Skulltorp skolans elever. Vi blev också trakterade med landgång, dricka, kaffe och kaka. Den musikaliska underhållningen stod Bengt Åkerberg för och han lockade även till allsång av kända julsånger.