• Först, sist eller ensambarn

  Vid månadsmötet den 11 januari fick vi lyssna till psykoterapeuten och diakonen Lennart Björklund. Med utgångspunkt från forskning och egen erfarenhet från terapiverksamhet pratade han med humor om hur placeringen i syskonskaran påverkar våra liv och vår självkänsla. Det var många leenden och skratt när han bl.a. talade om ”Storasyster - Duktig”, som alltid tagit ansvar för alla i sin omgivning och ”Lillebror – Det fixar sig alltid”, som ständigt hoppas på att någon annan kommit ihåg att beställa biljetter till semesterresan.

 • Information för konsumenter

  Efter årsmötesförhandlingar vid månadsmötet 8 febr. fick vi som deltog en information av konsumentrådgivare Maud Öhlund, Göteborg. Hon tog upp så viktig saker som Konsumentköpslagen ( bl..a om reklamationsrätt i 3 år), Konsumenttjänstlagen ( bl.a. om arbete på lös vara och fastighet) samt Lagen om distansavtal ( lagstadgad ångerrätt). Det fanns också tillfälle till frågor som kändes angelägna.

 • "Försök inte lura mig

  Under tre onsdagar deltog 15 medlemmar i kursen ”Försök inte lura mig”, vilken handlar om bedrägerier mot äldre. Kursen är framtagen av Polisens Nationella Bedrägericentrum, SPF Seniorerna, PRO och Brottsofferjouren. Ändamålet med kursen är att genom att se på illustrativa filmer, och delta i gruppdiskussioner göra deltagarna medvetna om olika typer av bedrägerier och hur man kan undvika dessa.

  Foto Eva Hilner

 • Månadsmöte 7 mars

  Vid månadsmötet den 7 mars fick vi besök av Maria Stoltz och Elisabeth Bergenstråle som sjöng och spelade schlagermelodier från 50-tal och framåt, Vi fick höra melodier som bl. a. artister som Ulla Billqvist, Anita Lindblom, Alice Babs, Anna-Lena Löfgren, Gunnar Wiklund m.fl. framfört.

 • Vårvandring Härlanda Tjärn

  8 st Aktiva motionärer och hunden Bosco tog en promenad kring sjön och avslutade med att grilla korv.

  Text och bild Eva Hilner

 • Besök på Bellis Växtmiljö

  Den 6 april besökte 25st Aktiva Seniorer Bellis, ett av Sveriges ledande växtinredningsföretag med skötsel. Vi togs emot av Gösta Sundström som visade oss runt och berättade om sitt livsverk och hur viktigt det är för vår hälsa att omge oss med gröna växter. Utan växter- inget liv. Vi blev bjudna på juice och frukt, dessutom fick vi varsin krukväxt när vi gick hem.

  Text Barbro Björkerud
  Bild Eva Hilner

 • Vandring i Finngösaravinen

  I strålande solsken och ljuvlig fågelsång vandrade 13 aktiva medlemmar i
  Finngösaravinens vitsippsbackar

  Bild Eva Hilner
  Text Anita Johansson

 • Bowling

  Ett glatt gäng bowlare som nu lämnar Partillebohallen för att till
  hösten flytta till Partille Arena. Kom gärna med du också! Mer info
  finns i Aktiva Seniorers program för hösten.

  Foto Leila Räisänen
  Text Ulla Björfjäll

 • Lunchteater

  28 april var vi 23 medlemmar som deltog i Peters Gästabud – vårens avslutningsprogram på Stadsteatern.

  Specialkomponerad förrätt som kocken Ulf Wagner presenterade samt efterföljande fiskrätt. Efter måltiden underhöll Peter Harryson med historieberättande samt sjöng visor till fint gitarrspel av Bengt Magnusson.

  Text Majlis Lampa

 • Suffragette

  10 maj var vi 8 medlemmar som tillsammans med ett femtiotal Aktiva Seniorer från Hisningen som såg den

  Intressanta, gripande minnesvärda filmen Suffragetterna – en grupp kvinnors kamp för rösträtt i det tidiga 1900-talets England. Efter kaffe-mingel fick vi en introduktion till filmen, som fick en gemensam avslutande applåd – en kraftfull och tänkvärd film.

  Text Majlis Lampa

 • Stadsvandring i Partille

  Den11/5 kl. 10.30 samlades ett antal Aktiva Seniorer till en rundvandring i Partille under ledning av den auktoriserade guiden Ingrid Johansson. Den inleddes i Kulturhuset och sedan gick vi runt i centrala Partille. Det återstår inte mycket av det gamla Partille, men vi fick en inblick hur det en gång såg ut. Vi besökte även kommunalhuset där vi fick se hur det framtida Partille kommer att bli. Ett strålande väder och en trevlig guide bidrog till ett par trevliga timmar.

  Text Barbro Björkerud
  Bild Eva Hilner

 • Traktorsläp på Ven

  Den 17 maj var 46 Aktiva Pensionärer på Ven.
  Vi åkte traktorsläp på en guidad tur, besökte konstnärsgården Marielund. Lunch åt vi på Turistgården och efteråt tog vi en kort promenad till Tycho Brahe minnena där en guide väntade med en utförlig berättelse om Tycho Brahe. Vi fick uppleva hur Brahes astronomiska observatorium fungerade och en gedigen information på muséet.