• Månadsmöte september

  Måndagen den 12 september fick vi en trevlig och uppskattad musik/sångunderhållning av Douglas Georgsson som underhöll oss med sånger på svenska och engelska , de flesta välkända för oss.

  Text: Maj-Lis Lampa

 • Bio ROY

  Den välkända och uppskattade engelska filmen Belfast visades för
  Ca 45 medlemmar från Aktiva Seniorer, Hisingen, och 5 medlemmar från Partille.
  Filmen handlar om pojken Buddy och hans upplevelser under konflikten på
  Nordirland 1969. En tänkvärd och berörande film med fina skådespelare.

  Text: Maj-Lis Lampa

 • Bangolf

  Den 15 september var det dags för höstens bangolf. Vi var 11 medlemmar som träffades för att spela bangolf. Efter avslutad runda mottog Store Sjö och Christina Ekeros priser för bästa resultat. Efter prisutdelningen blev det fika och mycket prat i det fina sensommarvädret

  Text: Lena Lövberg
  Bild: Arkivbild från 2019

 • Höstresan dag 1

  Höstens resa gick till Skåne. Vårt första besök var Bosjö kloster. Där åt vi en god soppa med nybakat bröd. Därefter fick vi en guidning av ägaren till Bosjö kloster. Vi fortsatte till Helsingborg och checkade in på Grand Hotell. På kvällen åt vi en utsökt middag på hotellet.

  Text och bild: Ronny Perrsson

 • Höstresan dag 2

  Vi börjande dagen med en god och riklig frukost på hotellet. Därefter åkte vi till den berömda lakritsfabriken för provning och inköp. Sedan besökte vi Fredriksdal och där fick vi en mycket intressant guidning. Vi fortsatte till Lottenlunds vingård för guidning och vinprovning. Innan hemresan åt vi middag i det pittoreska Råå.

 • Promenad Prästtjärn

  Måndagen den 26 september var vi 6 seniorer som vandrade vid Prästtjärn. Det duggade lite när vi startade promenaden. Men när vi fikade hade det slutat dugga.

 • Boule

  Ett glatt gäng träffades för att få lära sig grunderna i att spela boule. Lena är en utmärkt lärare.

  Text och bild: Inger Borland

 • Stievens Glashytta

  Onsdagen den 5 oktober fick 19 seniorer uppleva en fantastisk Glasblåsningsshow och god mat i Stievens Glashytta.

  Text: Anita Johansson
  Bild: Ronny Persson

 • Månadsmöte oktober

  På månadsmötet den 10 oktober hade vi besök av föredragshållare Åsa Lilliestam från sjöfartsmuseet Akvariet.
  Vi var ett 40-tal Aktiva Seniorer som fick höra om stadsdelen gamla Majorna, där låg krogarna tätt och poliserna var få. Särskilt Allmänna vägen med alla sina sjömanskrogar var en farlig trakt.

  Text: Anita Johansson

 • Promenad Bö

  Den 13 oktober var vi 6 st Aktiva Seniorer som promenerade och tittade på olika byggnader och byggnadsstilar i delar av området Bö.
  Vi fikade/ åt lunch på Le Pain Francais efter promenaden.

  Text och bild: Eva Bellander

 • Besök på spårvägsmusee't

  Den 18 oktober besökte 17 Aktiva Seniorer Spårvägsmusee't. Vi blev visade spårvagnar från olika epoker, av två engagerade guider.
  Efter besöket åt vi lunch på restaurangen Vällagat.

  Text och bild: Eva Bellander

 • Vandring Stamsjön

  Måndagen den 24 oktober var vi 6 Aktiva Seniorer som vandrade runt Stamsjön i Lerum. Hans Grönberg ledde vandringen och berättade om olika platser vi passerade. Vi fikade på denna plats vid sjön.

  Text och bild: Eva Bellander

 • Partille bibliotek

  Tisdagen den 25 oktober besökte 15 Aktiva Seniorer biblioteket i Partille. Bibliotekarierna Åsa och Monica informerade om bibliotekets e-tjänster samt gav oss tips på ett tiotal böcker. De flesta av oss fikade i Kulturrum efter besöket

  Text: Eva Bellander
  Bild: Ronny Persson

 • Foajékonsert

  Lördagen 29 oktober var vi 10 medlemmar som tillsammans med övrig publik avnjöt ljuv musik, vacker sång och goda räksmörgåsar i konserthusets foajé.

  Text: Maj-Lis Lampa
  Bild: Anita Johamsson

 • Gilda skolan

  8 Aktiva Seniorer var på Gilda skolan den 8 november. Det fanns flera olika behandlingar att välja på. Så skönt att bli omhändertagen.

  Text och bild: Eva Bellander