• På månadsmötet måndagen den 15 januari hade vi besök av Jan Eriksson som visade vackra filmer från resor han gjort till Sankt Petersburg och Tallin

 • 31 aktiva seniorer möte upp för att deltaga i visningen/lunch på Serneke Arena.
  Vi möttes av Andreas som tog oss på en rundtur i arenan. Vi började med hotellet som med sin enkla och avskalade inredning var anpassade efter lag och klubbar som besöker och övernattar på anläggningen. Man arrangerar också konferenser åt företag som kan köpa hela paketet konferenslokaler, aktiviteter, övernattning och mat. Vi såg sedan fantastiska fotbollsplanen i fullformat där det också fanns plats för åskådare. Vi avslutade rundturen med ett besök i enorma skidanläggningen där man kan träna skidåkning året om. Lunchen åt vi på restaurangen där vi snabbt serverades en mycket god måltid

  Bild och text Lena och Nicke Löfberg

 • Fredagen den 9/2 besökte vi Bellora hotell och restaurang på Kungsportsavenyn. Vilken anstormning av folk verkligen ett populärt lunchställe. Köket är Italien inspirerat. Vi fick antipasti som förrätt och sedan entrecote, som avslutning kaffe med hembakad kaka. Mycket god mat och trevlig personal. Vi fick också en rundvandring i hotellet där det ena rummet inte var likt något annat. Olika färger på våningarna, små rum och stora lyxiga dubbelrum. Högst upp på hotellet fanns en sommarservering med en strålande utsikt mot avenyn och Göteborg. Tidigare fanns hotell Mornington i lokalerna.

  Bild och text Lena och Nicke Löfberg

 • Måndagen den 12 februari hålls årsstämma.
  Efter stämman underhöll Lena och Rolf med sång och musik

 • Tisdagen den 27/2 var vi 12 medlemmar som fick se filmen ”Dolda tillgångar” tillsammans med 70 medlemmar av Aktiva Seniorer på Hisingen. Det var en mycket intressant film som berättade om ett 60-tal där USA utvecklade sitt rymdprogram samtidigt som rasmotsättningarna fortfarande var stora. Detta fick handlingens 3 kvinnliga huvudpersoner känna av trots sina stora kunskaper inom viktiga ämnen.

  Text Maj-Lis Lampa

 • Fredagen den 23/3 var vi 12 medlemmar som fick göra en guidad rundvandring på Stadsteatern. Det var de utrymmen vi inte ser från salongen vi fick bekanta oss med. Besök i syateljé där dräkter till olika uppsättningar skapas, mask- och perukmakeri där ett fantastiskt hantverk utförs och inte minst själva scenen från ”baksidan” med alla tekniska finesser. Mycket intressant. Ett uppskattat besök där vi också fick veta en del om teaterns historia bakåt i tiden – invigningen var 1934 med skådespelet ”Stormen”.

  Bild Marianne Jakobsson
  Text Maj-Lis Lampa

 • Måndag 26 mars promenerade 7 medlemmar och 2 hundar från Furulund till Kåsjön där blev det fika och även grill efter lite besvär med att tända grillen men det gick med gemensamma krafter. Trevligt och behagligt väder.Tack till Anita som ordnade.

  Text och bild Inger Borland

 • LUNCHTEATER

  Onsdagen den 21/2 var vi 10 lyckosamma medlemmar som fått biljetter till lunchteaterns fina föreställning om Dan Anderssons liv och diktning. En uppsättning där sång, musik och uppläsning varvades på ett vackert och intressant sätt, mycket uppskattat av alla.

  Text Maj-Lis Lampa

 • Tisdag den 10 april visade Bio Roy filmen ”Loving” för medlemmar i Aktiva Seniorer – 10 personer från Partille och c:a 60 personer från Hisingen. Filmen finns i Sverige endast på DVD, man undrar varför denna utmärkta film inte funnits på ordinarie repertoar. Den skildrar de hårda raslagar som gällde i USA så sent som på 1960-talet, då man inte fick gifta sig över rasgränserna s.k. blandäktenskap. Familjen Lovings kamp för att få sitt äktenskap godkänt var både lång och svår. Filmen är baserad på verkliga händelser.

  En mycket bra och tänkvärd film, som man önskar att fler medlemmar haft tillfälle att se.

  Text Maj-Lis Lampa