• BANGOLF I UTBY

  Som vanligt startade vi höstens aktiviteter den 21 augusti med att spela bangolf tillsammans under ledning av Lena Löfberg.
  Vi var 11 spelare som spelade en runda med varierande resultat och några åskådare. Efteråt fikade och umgicks vi.

 • 25-ÅRS JUBILEUM

  Lördagen den 8 september firade vi vårt 25-års jubileum på Marcus Restaurang i Partille
  Efter en välkomstdrink hälsade Gunilla Jägemalm välkomna och några ur styrelsen sjöng en visa som Olle Thoren knåpat ihop. Vi avnjöt en italiensk buffé med lämplig dryck, kaffe och efterrättskaka.
  Vi fick en tillbakablick i föreningens historia av medlemmar som varit med i början. Under kvällen berättades historier och sjöngs allsång. Musikunderhållningen med egen och andras musik stod gruppen Chess från Partille för.

 • Vandring Maderna 6/9

  Det blev en strapatsrik vandring från Furulund via Kvastekulla upp till sjön Maderna för 6 medlemmar och en liten hund. Men väl framme njöt vi av fikat och strålande sol.

  Text och bild Anita Johansson

 • Naturfotografier 10/9

  Naturfotograf Lennart Nyborg
  berättade om fotografering från gömslen och visade fantastiska bilder under rubriken "Från örnar till björnar".

 • Kyrkogårdsvandring 19/9

  En mycket intressant och historisk kyrkogårdsvandring runt Partille kyrka för 11 medlemmar. Helge Aspström och Rolf Sjöberg från Partille Hembygdsförening guidade oss om Partilles historia.

  Text och bild Anita Johansson

 • Den 25 september besökte 10 deltagare från Partille Bio Roy tillsamman med ca 80 medlemmar från Hisingens Aktiva Seniorer och såg den utmärkta filmen "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”. Filmen var mycket tänkvärd men bitvis också upprörande och tragisk. Med fantastiska skådespelarprestationer skildrades den inte helt lätta tillvaron i en amerikansk småstad där "alla känner alla".

  Text Maj-Lis Lampa

 • Vinkunskap 3/10

  En mycket trevlig och lärorik kväll blev det när Lilian visade oss hur man "lär känna" ett vin genom att försöka bedöma vinets utseende/färg, doft och smak. Som trivsam och uppskattad avslutning på sammankomsten blev det avsmakning tillsammans med goda pajer och god samvaro. Vi var tio deltagare - alla mycket nöjda och som gärna ser en repris.

  Text: Maj-Lis Lampa
  Foto: Anita Johansson

 • Måndagen den 8 oktober visade Senior Shop höstens och vinterns mode med hjälp av vår egna mannekänger. Efter visningen fanns möjlighet till inköp vilket många utnyttjade.

 • Lunchkonsert

  Torsdag 25 oktober hade elva medlemmar samlats i Christinae kyrka för att lyssna på en halvtimmes
  vilsam lunchmusik (blockflöjt och cembalo) samt att efteråt avnjuta en uppskattad lunchsoppa med tillbehör.

  Text Maj-Lis Lampa

 • Lunchteater

  Onsdagen 31 oktober var vi 17 medlemmar som fått biljetter till lunchteatern, där vi fick se och höra
  den fine estradören Mattias Enn, när han tog oss på en resa i musik, minnen och humor om en av världens främsta operasångerskor, Birgit Nilsson. En mycket uppskattad föreställning.

  Text Maj-Lis Lampa

 • Mor Annas ask

  Måndagen den 5 november berättade Bo Scharping den spännande historien om Mor Anna och hennes tre söner med pengar från förlagsverksamheten kunde vara med i skapandet av flera av Västsveriges största industrier, vilka som i dag också via Volvo Personvagnar har knytningar ända till Kina.

 • Oljebrand i kastrull

  Onsdagen den 14 november besökte vi räddningstjänsten i Öjersjö. Först visades ett av deras utryckningsfordon och den imponerande mängd utrustning som finns i ett sådant fordon. Ute på gården demonstrerades hur man släcker brinnande frityrolja i en kastrull och ingen av oss som var med kommer någonsin att försöka släcka med vatten utan kväva elden med kastrullocket. Slutligen visades bilder och filmer från deras verksamhet samtidigt som vi avnjöt kaffe och bulle.

 • Julmarknad

  Fredagen den 23 november besökte vi den stämningsfulla julmarknaden på Wapnö Gård. Först hade vi en stund till att gå runt och bese över 100 hantverkares produkter av alla de slag och juldelikatesser som gav en försmak av julen. På Wapnö Slott serverades sedan en välsmakande jultallrik. Efteråt fanns gott om tid att göra inköp på marknaden och studera hur kor och kalvar hade det i sina stallar, innan vi återvände till Partille.