• Filmer från Kina

  Den 14 januari hade vi besök av Jan Eriksson som visade filmer från sin resa i Kina.
  Kina är ju ett land med månghundraårig historia och vi fick se Terrakottaarmén, Den förbjudna staden, Kinesiska muren och vackra tempel och palats.

  Foto Bosse Swärd 1993

 • Årsstämma

  Den 11 februari hölls Årsstämman under Inge Sandbergs ledning. Efter stämman informerade Henrik Gustafsson om arbetet med säkerhetsfrågor i Partille Kommun med utgångspunkt från kampanjen "Klarar du dig i 3 dygn". Eftersom civilförsvaret i Sverige monterades ner i samband med avspänningen efter murens fall återstår ett jättearbete med att rekonstruera detta.
  I samband med stämman avtackades Ulla Björfjäll och Ulla Sandhagen för arbetet de under många år lagt ner på styrelse, programkommitté och kaffekommitté.

  Foto Inger Borland

 • Bio Roy

  Vi var 20 medlemmar som den 5 febr. besökte bio Roy tillsammans med ca 90 medlemmar från Aktiva Seniorer på Hisingen. Det som lockat denna stora publik var Björn Runges film ”The Wife” med Glenn Close i huvudrollen. Filmen behandlar ett aktuellt ämne – Nobelpriset i litteratur – på ett spännande sätt. Vem var egentligen den verklige pristagaren? Vi var alla överens om att det var en mycket bra film, som väckte frågor. Som vanligt var det mingel samt introduktion av filmen innan visningen startade.

  Text Maj-Lis Lampa

 • Vandring i Öjersjö 27/2

  Vi var nio medlemmar som gjorde denna vandring i strålande vårsol. Först fick vi se hur denna del av Öjersjö fått ett stort tillskott av nya fina villor samt ett område med nya radhus belägna på en sluttning ner mot Hålsjön. Därefter hade vi en skön fikastund i solen med
  utsikt över sjön innan det var dags att återvända.

  Text Maj-Lis Lampa
  Bild Ulla Strand

 • Lunchteater 1/3

  "Om jag hade vingar"
  Vi var 15 medlemmar som fått biljetter till veckans lunchteater - en musik- och teaterföreställning med fokus på världsmusik och drömmar om ett bättre liv. En uppskattad föreställning med KG Malm, Bosse Stenholm, Leonor Palazzo och Maria Phil.

  Text Maj-Lis Lampa

 • Filmvisning

  Föredraget om Göteborg och Bohuskusten blev inställt pga. sjukdom, men vi hade tur då Jan Ericsson med kort varsel kunde hoppa in och visa intressanta filmer från Ecuador och Galapagos öarna. Ekvatorn går genom Ecuador som vid ligger på Andernas sluttning ner mot Stilla Havet. Landet är rikt på minnen från indianska riken och conquistadorernas erövring. Galapagos är en serie vulkaniska öar med stora skillnader i vegetation, djur- och fågelliv. Sällskapet bodde på ett kryssningsfartyg och gjorde dagliga utflykter till olika öar.

 • Om påskfirande

  Föredragshållaren och författaren Gerd Riccius berättade för oss om påsken, varför vi svenskar säger påsk, varför ägg och kycklingar förknippas med påsken och om påskhäxor, men gav också exempel på hur svenska författare beskrivit högtiden.

 • Green Book

  En varmhjärtad, rolig och underhållande road-movie om två viljestarka män - "Tony Lip", en vit man, f.d. utkastare, som tar ett jobb som chaufför åt en känd svart musiker, Dr Don Shirley. Året är 1962 och turnen går till den djupaste amerikanska södern. Tony blir chockerad över den verklighet som svarta amerikaner möter i det segregerade södern och här börjar en oväntad vänskap mellan de två männen, som kom att vara livet ut. Berättelsen bygger på en sann historia.
  I

 • Blåsippor

  Onsdagen den 10 april gjorde föreningen en utflykt till Pjonken på Bohus Björkö för att se på blommande blåsippor.

  Bild Gunilla Jägemalm

 • Banglf

  Onsdagen den 8 maj samlades ett antal pensionärer till bangolf i Utby. Bästa deltagare blev Anna-Lena och Åke som fick mottaga var sitt pris av Lena Löfgren